top of page

Millaisia mahdollisuuksia suunnittelijoilla on edistää kestävää kehitystä? Ovatko suunnittelijat kapitalismin kätyreitä vai maailman pelastajia? 

Mitä?

 

Metropolia ammattikorkeakoulun medianomiopiskelijoiden kurssiportfolio markkinointi-viestinnän vastuullisuudesta ja suunnittelijoiden ammattietiikasta. 

 

 

 

 

Miksi?

 

Maailma on visualisoitunut alati kiihtyvää vauhtia. Visuaaliset viestit jäsentävät todellisuut-tamme. Millainen vastuu niiden tekijällä on ja voivatko ne muuttaa mailmaa?

Case-esittely:
Oatly vs. maito

Oatly on brändi, joka herättää tunteita. Miksi?

 

Miten visuaalinen kulttuuri on muuttanut ajattelua?
Visuaalinen kulttuuri
& mielikuvat

Kuvallinen ilmaisu on kautta aikojen vaikuttanut tapaamme jäsentää todellisuutta. Tulkitsemme kuvia kulttuurisidonnaisesti mielikuvien, metaforien ja aikaisempien kokemusten perusteella. Nykyihmisen mielikuvien muodostumiseen vaikuttaa se, millaisia aineksia media, viestintä, mainonta, markkinointi ja viihde elinympäristöömme levittävät.

 

Visuaalinen kulttuuri ympäröi meitä joka puolella. Se on silmin havaittavaa todellisuutta, sen tuotantoa ja vastaanottamista, kuvallisia esityksiä, esinemaailman pintoja, katsomista ja katsottuna olemista.

Vastuullisuuden tasot
  • Ekologinen
  • Kulttuurinen
  • Taloudellinen
Mitä se käytännössä tarkoittaa visuaalisen suunnittelijan työssä?

Ota yhteyttä:

 

Saara Saarinen,
luova johtaja,
Laurea-ammattikorkeakoulu

saara.saarinen@laurea.fi

 

KIRJALISTA:

Tutustu aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen. 

 

Voiko visuaalinen suunnittelija muuttaa maailmaa, jonka tekijä on Saara Saarinen, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lue lisää.
Ammattietiikka
Visuaalinen vastarinta / kulttuurihäirintä
bottom of page